Wie ben ik

Even voorstellen

Wie ben ik

Mijn naam is Mirjam Lakeman. Ik woon met mijn man en twee zonen in Heerhugowaard.

Mijn passie ligt in het werken met kinderen, jongvolwassenen en de belangrijke mensen om hen heen. Na mijn studie orthopedagogiek ben ik vele jaren met plezier werkzaam binnen de jeugd GGZ. Daarnaast ben ik mij verder gaan scholen. Ik ben opgeleid tot Klinisch psycholoog, psychotherapeut, EMDR therapeut en cognitief gedragstherapeut met als specialisme kind en jeugd. Ik ben bezig met opleiding tot schematherapeut.

In mijn behandelingen probeer ik met open blik met mijn oprechtheid, enthousiasme en betrokkenheid een goede werkrelatie op te bouwen. Met een nieuwsgierige en accepterende houding stel ik vragen, om zo de ander te leren kennen en goed te kunnen begrijpen hoe het komt dat iemand op dit moment in zijn leven extra ondersteuning nodig heeft. Ik heb oog voor het gezin waarin iemand opgegroeid is, evenals het gezin waarin iemand nu leeft. Ik neem graag de ander mee in die zoektocht, zodat hij/zij ook zichzelf en de klachten (beter) leert begrijpen. Samen kijken we naar wat er niet goed gaat, waar de krachten van iemand liggen en welke dingen in het leven vooral mogen blijven zoals ze nu zijn. Ik ga er vanuit dat mensen zelf de wijsheid bij zich dragen over hoe ze weer in hun kracht komen te staan, maar dat ze door omstandigheden daar even niet meer bijkomen. Om dan vanuit de acceptatie van hoe men is, niet veroordelend, te werken aan verandering, vanuit de kracht van henzelf. Hoewel therapie emotioneel kan zijn is het wat mij betreft ook een plek waar humor op zijn plaats is

Mijn praktijk

Wat ik doe

Je kunt in mijn praktijk terecht voor psychologische hulpverlening voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers van 0-26 jaar. De behandelingen die ik geef zijn:

  • Emotie regulatie en Stemmingsproblemen
  • Angsten, dwang en fobieën
  • Problemen naar aanleiding van een trauma of rouw
  • Hardnekkig negatief zelfbeeld
  • Problemen in de sociale contacten
  • Psychosomatische klachten
  • Driftbuien, opstandig en of druk gedrag ( ADHD)
  • Achterblijvende ontwikkelingen problemen ( Autisme Spectrum Stoornissen)